TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: Takmičar u „Milijunašu“ odustao na 14. pitanju, džoker nije znao odgovor...

Džoker nije znao odgovor sa sigurnošću, ali je pretpostavio da se radi o odgovoru pod D- turovi. 

  • Show

  • 28. Apr. 2023  

  • 0

U novom izdanju kviza "Milijunaš" preko puta voditelja Tarika Filipovića sjeo je Zlatko Šaponjić iz Splita koji je u prošlom izdanju showa osvojio 2.500 eura. U novom izdanju nije želio riskirati te je odustao na 14. pitanju i otišao put juga s 34.000 eura.

Zlatko Šaponjić iz Splita, 62-godišnji građevinski inženjer koji radi kao informatičar otvorio je emisiju 10. pitanjem za prelazak drugog praga. Znao je da su Gandhi i njegovi sljedbenici 6. aprila 1930. morsku vodu prokuhavali u indijskom selu Dandiju. U ponudi su bili još odgovori crni čaj, kozje mlijeko i vino.

S lakoćom je stigao do 14. pitanja za 68.000 eura koje je glasilo: Koje su životinje daleko najzastupljenije na slikama koje su nam prapovijesni crtači ostavili u spilji Lascaux?: bizoni, jeleni, konji ili turovi. Odlučio se za jedini preostali džoker "zovi".

Džoker nije znao odgovor sa sigurnošću, ali je pretpostavio da se radi o odgovoru pod D- turovi. 

Odustao je i otišao kući s iznosom od 34.000 eura. Da je odgovarao rekao bi da su jeleni, ali tačan su odgovor bili konji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...