DODIK ŽESTOKO UDARIO NA KONAKOVIĆA: "Srbija nije ničim dovela u pitanje teritorijalni integritet BiH"

"Ministar Elmedin Konaković bi to morao da zna jer je sjenku na ove odnose prva bacila uposlenica Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine", napisao je Dodik na Twitteru.

  • Politika

  • 30. Apr. 2023  30. Apr. 2023

  • 10

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da Srbija nije ničim dovela u pitanje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Povodom istupa ministra inostranih poslova u Vijeću ministara Elmedina Konakovića da šef diplomatije Srbije Ivica Dačić ponovo problematizuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, Dodik je naveo da ne zna zašto bi Srbija imala obavezu da poštuje teritorijalni integritet BiH ukoliko Bosna i Hercegovina ne poštuje teritorijalni integritet Srbije.

"Ministar Elmedin Konaković bi to morao da zna jer je sjenku na ove odnose prva bacila uposlenica Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine", napisao je Dodik na Twitteru.

Dodik je naglasio da je svaka primjedba na račun istupa ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića neprincipijelna i nekorektna.

Dačić je rekao danas da Bosna i Hercegovina treba da se izjasni da li priznaje ili ne priznaje Kosovo i upitao zašto RS ne bi imala pravo da postane posebna država, ako Kosovo, "koje je dio Srbije", ima to pravo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...