HITNO IM POTREBNA EVAKUACIJA: Osmočlana porodica iz S. Makedonije ‘zaglavljena’ u ugroženom dijelu Sudana

U toku su, kako je istaknuto, aktivnosti na obezbeđivanju njihove trenutne evakuacije i prebacivanja na sigurnu lokaciju, odakle bi se omogućio kasniji transfer u Sjevernu Makedoniji.

  • Svijet

  • 01. Maj 2023  

  • 0

Osmočlana porodica iz Sjeverne Makedonije nalazi se u ugroženim područjima Sudana i radi se na tome da se obezbijedi njihova hitna evakuacija, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Makedonije, javlja televizija N1.

Kako se navodi, nakon dobijanja informacije da se osmočlana porodica, državljani Sjeverne Makedonije, nalazi u ugroženim područjima Sudana, Ministarstvo spoljnih poslova je preko ambasade u Kairu odmah stupilo u kontakt i dobilo potvrdu da su svi njeni članovi dobrog zdravlja.

Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Makedonije dodaje da je preko diplomatske mreže u tom regionu u stalnoj komunikaciji sa kolegama iz prijateljskih zemalja, čije ambasade su i dalje aktivne na teritoriji Sudana.

U toku su, kako je istaknuto, aktivnosti na obezbeđivanju njihove trenutne evakuacije i prebacivanja na sigurnu lokaciju, odakle bi se omogućio kasniji transfer u Sjevernu Makedoniji.

Iz Sudana su prije dva dana evakuisana četvorica državljana Sjeverne Makedonije uz pomoć Saudijske Arabije.

“Četvorica naših državljana koji su prethodno otišli ​​iz Sudana u Saudijsku Arabiju su na sigurnoj lokaciji, dobrog zdravlja i uskoro će biti vraćeni u zemlju”, piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Sjeverne Makedonije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...