KRDO DIVLJIH SVINJA ŠETA JADRANOM: "Ovo postaje ozbiljan problem..." (VIDEO)

"Sezona je ove godine rano počela i ne smije se dozvoliti da se turisti nađu u opasnoj situaciji", rekao je Igor Sablić,

  • Regija

  • 02. Maj 2023  

  • 1

Krdo divljih svinja odlučilo je "ljetovati" kraj mora, na granici između Opatije i Lovrana u Hrvatskoj, a snimke koje to potvrđuju kruže društvenim mrežama.

Radovan Trinajstić proslijedio je video u kojem se vidi kako cijela "kompanija" pažljivo, u blizini pješačkoga prijelaza, noću 1. maja, na Praznik rada prelazi saobraćajnicu kod lovranskih "Plodina".

Također, postoje i svjedoci koji su majku divlju svinju sa šest mladunaca vidjeli na travnjaku kod fakulteta u Iki, što znači da su se šumski stanovnici počeli opasno približavati "prvoj zoni do mora".

"Samo tokom 2023. godine smo na području Ike, gdje je puno porodičnih kuća s velikim okućnicama i vrtovima, imali problema zbog divljih svinja koje su nam preorale nasade već pet puta. Ovo postaje velik problem i nadležni se trebaju hitno sastati, odlučiti šta je moguće učiniti i u okvirima rapoloživih mogućnosti, u saradnji s lovcima pronaći način da se divlje svinje vrate u šumske predjele, što dalje od ljudi i mora.

"Sezona je ove godine rano počela i ne smije se dozvoliti da se turisti nađu u opasnoj situaciji", rekao je Igor Sablić, predsjednik Mjesnog odbora Ika i opatijski gradski vijećnik.

Očekuje se hitna reakcija nadležnih, a do tada se šetačima i svima koji vole provoditi vrijeme u prirodi savjetuje poseban oprez, prenosi Novilist.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...