BOŽINOVIĆ POZVAO NA PREDAJU ORUŽJA: "Kad policija uhapsi one koji posjeduju ilegalno oružje..."

(...) negdje između 90 i 95 posto takvih slučajeva biva uvjetno osuđeno."

  • Regija

  • 06. Maj 2023  06. Maj 2023

  • 1

"Prevencija teških kaznenih djela kakva su se dogodila u Srbiji trebala bi biti u fokusu rada svih državnih institucija", smatra Davor Božinović potpredsjednik hrvatske vlade i ministar unutarnjih poslova koji se osvrnuo i na akciju u kojoj je dosad predano više od 350 hiljada komada oružja i više od 6 miliona komada municije, prenosi HRT.

Ministar Božinović još je jednom pozvao sve koji imaju oružje koje nije prijavljeno da ga predaju, uz napomenu da je posjedovanje ilegalnog oružja kazneno djelo koje se kažnjava s tri godine zatvora.

"Moram reći da prema našim analizama kad policija i otkrije i uhiti počinitelje djela posjedovanja ilegalnog oružja - negdje između 90 i 95 posto takvih slučajeva biva uvjetno osuđeno. To po mišljenju policije zapravo ne postiže onu svrhu penalizacije", poručio je ministar Božinović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...