„BAŠ ME BRIGA ZA NEKOG VAREŠANOVIĆA…“: Nakon sudačke lakrdije u Banjoj Luci, oglasio se Tegeltija…

Nakon toga je uslijedila reakcija jednog novinara koji je spomenuo "krvnički start" jednog igrača Sarajeva nad fudbalerom Borca, a koji sudija Gigović nije vidio.

  • Sport

  • 08. Maj 2023  08. Maj 2023

  • 2

Fudbalski klub Borac savladao je Sarajevo u jednoj od derbi utakmica 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0.

Banjalučani su slavili pogotkom Predragovića iz 87. minute susreta, a utakmicu je ponovo obilježio sudija Miloš Gigović skandaloznim sudijskim odlukama.

Trenera Sarajeva Mirzu Varešanovića nije pogodilo suđenje koliko reakcije pomoćnog trenera Borca koji je jednom igraču Sarajeva psovao majku.

- Najviše sam razočaran situacijom gdje pomoćni trener Borca, koji je zarađivao hljeb u Sarajevu, psuje mom igraču majku, igraču sa kojim je i radio u Sarajevu. E to je najveći šamar. To je najveći šamar. Ja dotičnog ni ne znam, ne znam kako se zove, pomoćni trener je. Vinku Marinovuću svaka čast, on je gospodin, ali njegov pomoćnik to je toliki primitivac. Bio je u Sarajevu, jeo hljeb u Sarajevu, a da psuje igraču sa kojim je sarađivao, to je dno dna.

Nakon toga je uslijedila reakcija jednog novinara koji je spomenuo "krvnički start" jednog igrača Sarajeva nad fudbalerom Borca, a koji sudija Gigović nije vidio.

Varešanović je nakon toga žestoko reagovao.

- Dobro, jel‘ vi imate obraza da spominjete suđenje? Nemojte, molim vas, ja ne spominjem suđenje, nemojte ga vi spominjati. Ja ne bih imao obraza suđenje spominjati, ljutito je rekao Varešanović i napustio prostoriju dok se svađao sa prisutnim novinarom. 

Nakon svega, oglasio se i prvi čovjek Borca Milan Tegeltija.

- Sa istoka digla se prašina, proradila Borčeva mašina. Evropa izborena, sad je zadržavanje drugog mjesta, koje je veoma bitno, propritet. A to dal` će neki Mirza Varešanović da čestita Borcu ili ne, je bitno kao snijeg na Madagaskaru. Prvi cilj ostvaren, idemo dalje, poručio je on.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...