VUČIĆ POBJESNIO NAKON PITANJA NOVINARA: „Da li vas je sram barem malo…“

"Da se dogodilo slučajno drugačije, rekli biste da Vučić nije dao Partizanu da prođe dalje", rekao je Vučić u dnevniku RTS-a.

  • Regija

  • 08. Maj 2023  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je objasniti zašto su dani žalosti povodom masakra u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar‘ održani od petka.

Naime, dio javnosti optužio ga je da je namjerno odgodio žalovanje zbog košarkaške utakmice Partizana i Real Madrida odigrane u četvrtak. Vučić je stoga odgovorio zašto nije bilo moguće proglasiti dane žalosti u srijedu, neposredno nakon nesretnog događaja, te kazao da to nema nikakve veze s utakmicom.

"Kažu 'Vučiću, odgodio si dane žalosti zbog utakmice'. Da li vas je sram barem malo? Znate zašto sam to napravio? Jer morate imati crno na bijelo koliko imate mrtvih, ubijenih, za kim žalite. A za to 'crno na bijelo' morate čekati da se sklone kamere, da se ne fotografišu djeca koja leže u lokvi krvi. Moraju se obaviti patološki nalazi, proglasiti smrt, pa onda tužilac govori o mjerama i onda su u četvrtak na sjednici vlade proglašeni dani žalosti. Samo smo dan duže žalili i formalno. Da se dogodilo slučajno drugačije, rekli biste da Vučić nije dao Partizanu da prođe dalje", rekao je Vučić u dnevniku RTS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...