KAŽNJEN SA 5 MILIONA DOLARA: Trump proglašen krivim za seksualno zlostavljanje

Porota ga je proglasila odgovornim za zlostavljanje u građanskom procesu koji je Carroll pokrenula protiv njega, na osnovu te tvrdnje o seksualnom napadu.

  • Svijet

  • 09. Maj 2023  

  • 1

Federalna porota na Manhattanu utvrdila je da je Donald Trump, bivši predsjednik SAD-a, seksualno zlostavljao E. Jean Carroll u svlačionici luksuzne robne kuće u proljeće 1996. godine, javlja CNN.

Porota ga je proglasila odgovornim za zlostavljanje u građanskom procesu koji je Carroll pokrenula protiv njega, na osnovu te tvrdnje o seksualnom napadu.

Carroll je također tužila Trumpa za klevetu u vezi sa njegovom izjavom iz 2022. kojom je negirao Carrolline navode.

Porota je utvrdila da Trump treba platiti oko dva miliona dolara odštete Carroll,

Također, porota je proglasila Trumpu odgovornim za klevetu i dužan joj je i za to platiti tri miliona dolara.

Ukupan iznos koji Trump treba isplatiti spisateljici Carroll iznosi pet miliona dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...