POLITIČKA HAVARIJA U BOSNI I HERCEGOVINI: Dodikov helikopter još nije sletio na pistu koju obećava 15 godina, hoće li kroz BiH poteći plin ili gas...

S juga i istoka ka centralnoj BiH od koje se samo očekuje potpis za rusko-srpsko-hrvatski energetski obruč oko države.

  • Mini market

  • 10. Maj 2023  

  • 1

Državno partnerstvo na testu - da li će u BiH poteći gas ili plin, ili oboje? Hoće li iz BiH i dalje teći samo voda prema Srbiji ili će krenuti i struja?

Da li će na Trebinjske šikare osim ptica sletjeti barem Dodikov helikopter, na pistu koju obećava 15 godina? Projekti dogovarani izvan državnih institucija, vitalno važni samo njemu, sada su na stolu koalicijskih partnera. Bez njih nije htio u vlast, a ni u Sarajevo, sve dok Istočna plinska interkonekcija nakon njegove galame nije dobila zeleno svjetlo.

I Južna će, jer je to vitalno važno strateškom partneru sa juga. Treći partneri imaju svoj paket - ključni zakoni na putu ka EU pa i gas i plin mogu procuriti kroz zacrtane trase. S juga i istoka ka centralnoj BiH od koje se samo očekuje potpis za rusko-srpsko-hrvatski energetski obruč oko države. Politička havarija oko plinovoda i gasovoda.

Više u prilogu FTV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...