BRUTALAN EPILOG VELIKOG SKANDALA: Prvaku europske države oduzet naslov prvaka…

Osim klubova, kažnjeni su i brojni igrači, suci i klupski djelatnici.

  • Sport

  • 12. Maj 2023  

  • 0

Bjeloruski prvak Šahtjor Soligorsk proglašen je krivim za namještanje utakmica i oduzet mu je naslov prvaka koji je osvojio prošle sezone, objavio je Bjeloruski nogometni savez (BFF).

Šahtjoru je također, oduzeto 30 bodova ove sezone, te 20 bodova iduće sezone. Klub je kažnjen i sa 135.000 eura.

BFF je otkrio da su dužnosnici kluba organizirali namještanje utakmica i nudili nezakonite financijske poticaje drugim timovima.

Druga dva kluba, Energetik-BGU Minsk koji je bio viceprvak prošle sezone, i Belšina Bobruisk, također su kažnjena oduzimanjem bodova zbog umiješanosti u namještanje utakmica.

Osim klubova, kažnjeni su i brojni igrači, suci i klupski djelatnici koji moraju platiti novčane kazne, a dobili su i suspenzije u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Bate Borisov će zauzeti mjesto Šahtjora u kvalifikacijama za Ligu prvaka sljedeće sezone, izvijestila je bjeloruska državna novinska agencija BeITA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...