OVO JE SRBIJANSKI NARKO-BOS KOJI JE POBJEGAO SA AERODROMA U KOLUMBIJI: Organizovao šverc više od 80 kg kokaina u Evropi!

Naime, on je pitao službenike može li kupiti flašicu vode i u tom momentu istrčao je ka crnom automobilu marke "audi" prilikom čega je odmah krenula pucnjava.

  • Hronika

  • 20. Maj 2023  

  • 0

Srbijanski državljanin Antun Mrdeža (47) , koji je u Kolumbiji označen kao jedan od opasnih narko-dilera, uspio je pobjeći policiji na aerodromu u blizini Medelina! Kako prenose kolumbijski mediji, Srbin je uhapšen prije osam dana, kada je doletio sa Kariba, odnosno iz Dominikanske Republike, i juče je trebalo da bude izručen Italiji koja je za njim raspisala potjernicu.

Podsjetimo, on je prilikom deportacije na aerodromu "José María Córdova" uspio da pobjegne policijskim službenicima, iskoristivši njihov trenutak nepažnje. Naime, on je pitao službenike može li kupiti flašicu vode i u tom momentu istrčao je ka crnom automobilu marke "audi" prilikom čega je odmah krenula pucnjava.

Prilikom pucnjave na aerodromu niko nije nastradao, ali je Mrdeža uspio pobjeći.

Napušteni crni automobil kojim je pobjegao, pronađen je u ruralnoj oblasti opštine Guarne, u istočnoj Antiokiji i za sada još uvijek nema tragova o tome gdje se bjegunac nalazi.

Ovaj četrdesetsedmogodišnji bjegunac indetifikovan je sa dva imena. Pored Antun Mrdeža, poznat je i po drugom imenu Nikolas Boros, a tereti se zbog svoje uloge u organizaciji za trgovinu drogom i zato što se sumnjiči da je on odgovoran za krijumčarenje više od 82 kilograma kokaina između evropskih zemalja Italije i Španije u 2020. godini.

Kako ga španski mediji opisuju, on je srpski narko-bos ili kapo u Evropi, čija je kriminalna struktura tradicionalna i posvećena trgovini kolumbijskim kokainom, heroinom i hašišom, prenio je Daily Mail.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...