NASILJE U JAPANU: Troje mrtvih, uključujući dva policajca, napadač se sakrio u zgradu

Policija je dobila poziv kasno popodne sa izvještajima da je "muškarac izbo ženu", rekao je policijski zvaničnik grada Nakano za CNN.

  • Hronika

  • 25. Maj 2023  

  • 0

Tri osobe su ubijene, uključujući dva policajca, u napadu nožem i pucnjavi koji su se desili danas u centralnom Japanu, javlja javni emiter NHK pozivajući se na policiju.

Policija je dobila poziv kasno popodne sa izvještajima da je "muškarac izbo ženu", rekao je policijski zvaničnik grada Nakano za CNN.

Kada su policajci došli na mjesto događaja, muškarac je pucao iz nečega što je ličilo na lovačku pušku, pogodivši četiri osobe, prije nego što je pobjegao sa lica mjesta i zabarikadirao se u zgradu, dodao je.

Žena je prebačena u bolnicu gdje je nakon toga proglašena mrtvom.

Javni emiter NHK je kasnije javio da su od zadobijenih povreda preminula i dva policajca, a da je još jedna osoba povrijeđena.

Osumnjičeni je nosio masku.

Grad Nakano pozvao je građane da ostanu u zatvorenom prostoru u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama u četvrtak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...