NERMIN NIKŠIĆ, PREMIJER FEDERACIJE BiH: „Ne opravdavam izjave ministrice Vlaisavljević, trebala je pobjeći od tog odgovora. Kada u kabinetu imate osobu s takvim stavom, to nije dobro….“

„Slobodna Bosna“ donosi najzanimljivije dijelove razgovora.

  • Vijesti

  • 12. Jun. 2023  

  • 13

Gost u programu BHRT-a bio je federalni premijer Nermin Nikšić.

„Slobodna Bosna“ donosi najzanimljivije dijelove razgovora.

Nikšić je govorio o istupu ministrice Vlaisavljević i podsjetio da je osudio istup presuđenog ratnog zločinca Darija Kordića.

-Naravno da sam razgovarao sa ministricom Sanjom Vlaisavljević.

Ne možete uticati na lične stavove, konetirao je Nikšić stavove ministrice Vlaisavljević o presuđenom ratnom zloincu Dariju Kordiću.

Na pitanje voditelja šta misli o svemu, Nikšić je kazao da najvažnije da ministri ne naprave probleme vladi zbog svojih izjava.

-Uvjeren sam da je ministrica Vlaisavljević shvatila da je bilo puno bolje da se bavila s onim zbog čega je pozvana u emisiju.

Ne opravdavam njezine izjave, smatram da je trebala pobjeći od tog odgovora.

Kada u kabinetu imate osobu s takvim stavom to nije dobro.

Ali na lične stavove ništa ne može uticati.

Osvrnuo se na optužbe opozicije zbog imenovanja ministra policije FBiH.

-Uvjeren sam da je SDA imala mogućnost da formira vlast, ministar Ramo Isak im ne bi bio nikakav problem.

Pobornik sam toga da se svakog ministra cijeni s onim što bude radio.

Treba cijeniti ovu vladu i sve prošle i buduće vlade prema onome što budu uradili. Važno je da imamo fiskalnu reformu, stabilan socijalni i fiskalni sistem.

Niko ne može dokazati da su ministri Isak i Vlaisavlejvić loše rješenje dok se ne pokaže kakvi su kao ministri, kazao je Nikšić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...