OPĆINSKO VIJEĆE DONIJELO ODLUKU: Referendum o opozivu Hadžibajrića 23. jula

Da bi načelnik bio opozvan potrebno je da više od 50 posto građana koji su izašli na referendum glasa za opoziv

  • Vijesti

  • 12. Jun. 2023  

  • 1

Općinsko vijeće Stari Grad održalo je danas vanrednu sjednicu na kojoj je donijelo odluku o imenovanju Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića.

Komisija se sastoji od sedam članova, a čine je: Mirza Imamović, Maja Bjelan-Karičić, Suad Muzurović, Selvira Vilić, Azra Softić, Anera Junuzović-Husić i Edin Avdić.

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo je na sjednici održanoj 30. maja 2023. godine prihvatilo inicijativu za pokretanje postupka opoziva Općinskog Načelnika Općine Stari Grad Sarajevo koju su predložila 23 vijećnika Općinskog vijeća.

Referendum će biti održan 23. jula, a građani će moći glasati od 7 do 19 sati.

Da bi načelnik bio opozvan potrebno je da više od 50 posto građana koji su izašli na referendum glasa za opoziv načelnika.

Ukoliko građani izglasaju opoziv Centralna izborna komisija BiH će u roku od 60 dana organizivati prijevremene izbore za načelnika općine.

Podsjećamo, Hadžibajriću i općinskoj sekretarki Almi Destanović prošle sedmice je produžen pritvor za dva mjeseca.

Hadžibajrić i Destanović su uhapšeni prošlog mjeseca, a terete se za više krivičnih djela. U sklopu akcije kodnog naziva “Start” izvršen je pretres i zgrade općine te je uhapšeno još nekoliko drugih osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...