PLAVI SE JADRAN TALASA: Sezona u punom jeku, turisti šokirani, ne mogu se tuširati, neki i napuštaju apartmane…

Nedavno su mještani potvrdili da u nekim dijelovima mjesta nije bilo vode, zbog čega su bili prisiljeni zatvoriti rezervacije dok se situacija ne riješi te izvođač ne osigura prilaz apartmanima, a prije svega opskrbu vodom

  • Ekonomija

  • 19. Jun. 2023  

  • 3

Sezona je već u punom jeku, a dio Zadra nema niti – vodu. Turisti su šokirani, ne mogu se tuširati, neki i napuštaju apartmane, a dio njih otkazuje rezervacije jer vlasnici apartmana ne mogu im ponuditi elementarnu uslugu, vodu. Neki iznajmljivači nemaju ni prilaz kući, dok su dijelovi Dikla još uvijek pod šljunkom, javljaju lokalni mediji.

Najnovija situacija u jednom od najturističkijih dijelova grada Zadra takva je da mještani čak najavljuju blokadu prometnica. Upravo to je na protestu prošle subote izjavio jedan od organizatora ističući kako je taj dio grada primjer poremećenog plana rada jer su ulice već mjesecima raskopane.

Nedavno su mještani potvrdili da u nekim dijelovima mjesta nije bilo vode, zbog čega su bili prisiljeni zatvoriti rezervacije dok se situacija ne riješi te izvođač ne osigura prilaz apartmanima, a prije svega opskrbu vodom.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...