HISTERIČAN ISTUP ALEKSANDRA VUČIĆA: "Neko mora u ime građana da obavlja teške poslove u najtežim uslovima. Molim ljude da razumiju da je zemlja u teškoj situaciji..."

-Na zapadu misle da je moguće da se teror nad Srbima nastavi, dodao je Vučić.

  • Regija

  • 22. Jun. 2023  

  • 5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji povodom situacije na Kosovu.

On je na početku obraćanja rekao da će ipak ići u Brisel, odmah nakon što je specijalni izaslanik Josep Borrell najavio da je njega i premijera Kosova Albina Kurtija pozvao na hitan sastanak.

"Otići ću u Brisel da razgovaram za Borrellom sat, dva, 10, sa Kurtijem nemam šta. Razgovor s njim nema nikakvog smisla. On nama drži pridike o filozofiji, malo o Demaćiju, malo o Marksu i to je sve. Sve ostalo se tiče progona Srba i predavanja o unutrašnjo-političkim stvarima u centralnoj Srbiji", kazao je Vučić.

"Počela hapšenja Srba i južno od Ibra. Cilj im je da protjeraju Srbe sa cijelog Kosova i Metohije", kazao je on za RTS.

On je rekao su Srbi sami u ovome te da moraju da razumiju sopstvene snage. 

“Neko mora u ime građana da obavlja teške poslove u najtežim uslovima. Molim ljude da razumiju da je zemlja u teškoj situaciji. Pod najtežim smo pritiscima. Po pitanju KiM razgovaramo samo sa kolektivnim zapadom. Onda se zapitate kako da razgovarate sa nekim sa kim razgovora nema. Pogledajte Escobarove izjave, sve ćete da razumijete i vidite u kakvoj je užasnoj situaciji Srbija", rekao je Vučić.

-Na zapadu misle da je moguće da se teror nad Srbima nastavi, dodao je Vučić.

"Te njihove dječje igre koje ne mogu da prodaju nikome su okej, ali mi moramo da gledamo kako da sebe sačuvamo. Nemam šta da razgovaram sa ljudima koji žive za to da prebijaju naše ljude. Kad budu oslobođeni biće zahvaljujući onome što se zalaže Beograd", dodao je Vučić.

"Oficir za vezu je obišao uhapšene Srbe, ovo danas nosim u Brisel. Pričaju mi o pravima, otac dvoje maloljetne djece ima vidljive povrede na potiljku previjene gazom, ima povrede koje su mu pripadnici tzv. kosovske policije nanijeli kundakom od puške. Milovan Božović poslije dva i po mjeseca pritvora i dalje ima vidljve povrede u vidu pucanja mišića koja je nastala prilikom privođenja, a stavljaju mu napad na službeno lice", kazao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...