REAGIRANJE SEMIRA HALILOVIĆA: "Moje ime opetovano povezujete s fabrikovanom kvaziaferom iza koje..."

Fabriciranje mog imena u tom pravcu spada u paraobavještajni pothvat jedne stranke koja se meni i mojoj porodici sveti jer smatraju da je ovo njihov feud - navodi Halilović

  • Društvo

  • 23. Jun. 2023  

  • 0

Nakon teksta koji je jučer objavila Slobodna Bosna pod naslovom "KOLIKO KOŠTA PRAVEDNOST: Kako je fondacija Semira Halilovića dobila stotine hiljada maraka iz budžeta KS za podršku optuženicima za ratne zločine", Semir Halilović uputio je reagiranje našoj redakciji.

Reagiranje Semira Halilovića prenosimo u cijelosti: 

Poštovani,

budite ljubazni da moje više ime ne dovodite u bilo vezu s poslom kojim se nisam bavio, niti sam uopće u domenu ikakvih “sumnjivih lica”. Sažeto govoreći: osnivač – nije upravljač, a domen osnivača sam napustio s preuzimanjem mandata u Skupštini Kantona Sarajevo te vaše pisanje nema nikakvog pravnog utemeljenja, izuzev vaše potrebe za mojom medijskom defamacijom.

Neprofesionalno je da moje ime, godinama, kada god se pojavim u javnosti po bilo kojem pitanju, opetovano povezujete s fabrikovanom kvaziaferom iza koje, u potpunosti, stoji paraobavještajna struktura jedne stranke koja se decenijama obračunava sa svim preživjelim članovima porodice Halilović. Ja niti sam osumnjičeno lice, niti za to postoji bilo kakav pravni razlog, a fabriciranje mog imena u tom pravcu spada u paraobavještajni pothvat jedne stranke koja se meni i mojoj porodici sveti jer smatraju da je ovo njihov feud na kojem mi možemo imati samo grobove – živi se moraju seliti ili će biti „posječeni“.

Ovo kratko reagiranje objavite u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, a nakon što sam – na molbu vašeg advokata – dva puta povukao tužbu protiv vas, treću ćete, vjerovatno, dobiti jer se na vaš medijsko nasilje ne može odgovoriti merhametom koji ste već dva puta tražili.

dr. Semir Halilović

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...