SAUDIJCI SE NE ZAUSTAVLJAJU: Na red došao i Ivan Rakitić, spremna mega ponuda

Već su pripremili novu, poboljšanu ponudu koja mu garantira gotovo 10 miliona eura po sezoni, no Al-Ittifaq nije jedini saudijski klub koji želi dovesti igrača Seville, piše španski AS.

  • Sport

  • 23. Jun. 2023  

  • 0

Nakon Luke Modrića i Marcela Brozovića, na radaru Saudijaca se našao i Ivan Rakitić, prenose hrvatski mediji. 

Prije nekoliko dana predstavili su mu ponudu tešku 12 miliona eura, odnosno šest miliona eura neto po sezoni, ali hrvatski nogometaš se zahvalio. Odbio je prvu ponudu, no Saudijci ne odustaju tako lako.

Već su pripremili novu, poboljšanu ponudu koja mu garantira gotovo 10 miliona eura po sezoni, no Al-Ittifaq nije jedini saudijski klub koji želi dovesti igrača Seville, piše španski AS.

Ima tu još nekoliko zainteresovanih, no pitanje je hoće li ga uspjeti slomiti? Ipak Rakitić namjerava ostati još godinu dana u španjolskom nogometu, koliko mu traje ugovor sa Sevillom.

U Andaluziji je pronašao ljubav svog života, oženio se i osnovao obitelj, zbog čega biranim riječima priča o Sevilli. Osim toga, vrlo dobro je odradio prošlu sezonu koju su okrunili osvajanjem Evropske lige.

Brzo se etabilirao kod novog trenera Jose Luisa Mendilibara kao jedna od ključnih figura ekipe, a kako i ne bi kada se radi o strancu s najvećim brojem nastupa za Sevillu.

Naravno, to je tek jedan razlog zašto je osvojio novog trenera, koji s bivšim reprezentativcom Hrvatske ima ozbiljne planove za sljedeću sezonu. Mogu li to pomrsiti petrodolari, teško je vjerovati, ali dugo je ljeto…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...