RASTE NEZADOVOLJSTVO VUČIĆEVIM REŽIMOM U BEOGRADU: Građani pristižu ispred Skupštine Srbije, sprema se kolona za blokadu...

Ispred Skupštine odzvanja "Vučiću, odlazi"

  • Regija

  • 24. Jun. 2023  

  • 0

Danas se u Beogradu održava osmi protest "Srbija protiv nasilja". Građani se okupljaju ispred Skupštine. Osim u Beogradu, protest se održava u još deset gradova, javlja Nova.rs.

Lazović: "Cilj protesta je da vlast ispuni zahtjeve građana, od toga nema odustajanja"

Poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović rekao je da je cilj i današnjeg, osmog protesta "Srbija protiv nasilja" da vlast ispuni sve zahtjeve građana i da od toga nema odustajanja.

Lazović je na protestu za agenciju Beta izjavio i da je uvjeren da će građani i opozicija koja tehnički organizuje proteste, uspjeti u tome.

"Zahtjevi protesta su nepromijenjeni, od njih nema odustajanja, i uvjeren sam da ćemo imati snage svi zajedno da se za njih izborimo", rekao je Lazović.

alt

Radomir Lazović (Foto: N1)

Pored ostalog zahtjevane su smjene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora Bezbjednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, članova Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) i rukovodstva Radio televizije Srbije.

Seka Aleksić prozvala predsjednika i premijerku i opet srušila Twitter

Večeras se održava osmi po redu protest "Srbija protiv nasilja", a popularna pjevačica Seka Aleksić se i sada, kao i proteklih mjeseci oglasila na Twitteru.

Ispred Skupštine odzvanja "Vučiću, odlazi"

alt

Ispred Skupštine odzvanja: "Vučiću, odlazi"

Obraća se studentkinja Mia Purić

Mia Purić, studentkinja Medicinskog fakulteta, obratila se okupljenima u Beogradu.

alt

"Dobar dan, ljudi, Ako je ovaj dan uopšte dobar. Moje ime je Mia. Stojim na ovoj bini kao građanin ove zemlje, ali prije svega kao student ove zemlje", rekla je ova studrentkinja.

Pozvala je građane da ne okreću glavu na nasilje.

"Dajem vam riječ. Mi studenti bi ćemo u prvim redovima", rekla je ona.

Počinju govori

Ispred Skupštine se obraća voditelj Smiljan Banjac.

On je na početku protesta rekao: "Pa da skratimo priču i mi: Poručujemo da nećemo odustati i da ćemo istrajati do kraja".

Jedan od transparenata na protestu u Beogradu

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...