ŠTA SE DOGAĐA U MAKARSKOJ: „Kreveti u privatnom smještaju zjape prazni – predsezona je u potpunosti podbacila…“

S dolaskom službenog ljeta počinje i glavna turistička sezona na Jadranu.

  • Ekonomija

  • 26. Jun. 2023  

  • 1

Cijene su veće nego prošle godine, no turista ne manjka. Možda je skupo Hrvatima, ali čini se da nije i strancima. Ipak, u junu Makarska rivijera bilježi pad od 6 posto i u broju turista i u noćenjima u odnosu na prošlu godinu.

Plaža u centru Makarske je krcata, a mjesto za ručnik može se pronaći tek u hladu.

Ali zato kreveti u privatnom smještaju zjape prazni – predsezona je u potpunosti podbacila kaže za N1 Anđelko Kujundžić, predsjednik makarske Udruge iznajmljivača obiteljskog smještaja.

“Što se tiče ove godine po meni predsezona je rupa. Privatnom smještaju po mom mišljenju manjka 30 posto gostiju”, rekao je.

Da je tome tako govore i službene brojke. Makarska u predsezoni bilježi pad od čak 25 posto dolazaka stranih gostiju. No ne priznaju to u turističkoj zajednici.

“Nije baš da su podbacile, mi u pravilu imamo i više gostiju nego što smo ih imali prošle godine u prvih šest mjeseci kad se zbroji. Ako se uzimaju pojedinačno dani, tjedni, onda naravno da može biti negdje više negdje manje, ali u globalu mi smo u plusu”, rekao je Jadran Puharić, direktor TZ Grada Makarske.

Ali zato su njihovi iznajmljivači u minusu. Noć u ovom apartmanu trenutno košta 40, a u srcu sezone 55 eura, pa iznajmljivači kažu – nije do cijene već crnog tržišta u gradu.

“Imamo oko 2.970 stanova neprijavljenih u Makarskoj. Kad to zaokružimo na tri, neka je po dva ili dva i pol kreveta, to je 8-9 tisuća kreveta koji su van naše udruge i općenito van iznajmljivača”, kaže Kujundžić.

A je li do cijene?

A gosti pomno gledaju i u cjenike restorana – dvije piletine s pomfrijem ovdje koštaju oko 25 eura. Obična kafa ovisno o lokaciji – od jednog eura i 15 centi do dva na rivi. Sat parkinga na rivi četiri, a kugla sladoleda dva eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...