ERDOGAN U RAZGOVORU SA ABBASOM: "Turska će se suprotstaviti svakoj prijetnji svetosti i statusu džamije Al-Aqsa"

"Ankara će nastaviti da podržava palestinsko pitanje", poručio je Erdogan Abbasu.

  • Svijet

  • 27. Jun. 2023  

  • 1

Turska će nastaviti da se suprotstavlja bilo kojoj akciji koja bi mogla naštetiti svetosti i statusu džamije Al-Aqsa u okupiranom istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu), rekao je u utorak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, prenosi Anadolu.

Erdogan je u telefonskom razgovoru uputio čestitku palestinskom predsjedniku Mahmoudu Abbasu povodom muslimanskog praznika Kurban-bajrama, navodi se u saopštenju Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika.

"Ankara će nastaviti da podržava palestinsko pitanje", poručio je Erdogan Abbasu, dodajući da će još jedan Kurban-bajram biti obilježen u žalosti zbog nedavnih događaja na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelska vojska je u ponedjeljak izvela niz zračnih napada na izbjeglički kamp Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali, ubivši najmanje sedam Palestinaca, uključujući dječaka i djevojčicu, dok je povrijeđen 91 Palestinac i sedam izraelskih vojnika, navodi se u saopštenju Ujedinjenih nacija.

Erdogan je izrazio saučešće onima koji su izgubili živote u napadu, poželivši strpljenje i hrabrost njihovim porodicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...