TURISTI IZ AUSTRIJE ŠOKIRANI CIJENAMA U HRVATSKOJ: "Ovdje je skuplje nego kod nas, pizza košta 18, a biftek 38 eura..."

Podsjećaju da Hrvatska od 1. januara 2023. više nema kunu kao službenu valutu, već euro.

  • Ekonomija

  • 28. Jun. 2023  

  • 2

Maslac za 4,50 eura, pizza za 18 eura i parking za 40 eura – ono što zvuči kao luksuzni odmor u skupoj Švicarskoj zapravo se odvija na nekoć jeftinoj destinaciji za odmor. U Hrvatskoj su cijene skočile u nebo od uvođenja eura, piše austrijski list Kronen Zeitung.

Podsjećaju da Hrvatska od 1. januara 2023. više nema kunu kao službenu valutu, već euro.

Istodobno, više se ne provjeravaju granice pri ulasku u popularnu državu za odmor, što posebno veseli turiste. “Ono čemu se manje vesele: uvođenjem eura skočile su cijene – zapravo svemu!”, piše Kronen Zeitung.

“Trenutno sam na odmoru u Hrvatskoj i ovdje je skuplje nego u Austriji”, kaže Brigitte, a živciraju je neka jela koja i bez priloga imaju “nevjerojatnu cijenu”.

Pizza 18 eura, biftek 38 eura… Visoke cijene ne staju ni na namirnicama u supermarketu – maslac 4,50 eura”, rekla je Brigitte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...