MURAT TAHIROVIĆ, PREDSJEDNIK UDRUŽENJA ŽRTAVA I SVJEDOKA GENOCIDA: "Schmidt je umjesto prašine u oči trebao smijeniti Milorada Dodika"

"Visoki predstavnik ostavio je prostor negatorima genocida da nastave sa svojim huliganstvom..."

  • Društvo

  • 01. Jul. 2023  

  • 0

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović kaže da današnje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta nisu ono što je od njega očekivao.

"Nažalost, visoki predstavnik ostavio je prostor negatorima genocida da nastave sa svojim huliganstvom bez da će biti sankcionisani", rekao je Tahirović u kratkoj izjavi za Patriju.

Prema njegovim riječima, poništavanje odluka NSRS, koje svakako nemaju pravno utemeljenje, predstavlja bacanje prašine u oči.

"Umjesto stavljanja van snage odluka NSRS, morao je smijeniti inicijatora tih i inih odluka kojima se krši Opšti okvirni sporazum u Daytonu. Sve drugo je nastavak agonije u kojoj živimo skoro 30 godina", dodaje Tahirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...