NAPETO ISPRED TV PINK: Demonstranti bacali toalet papir na zgradu, Mitrović puštao muziku

Organizatori, srbijanska proevropska opozicija, najavila je da će građani nakon kratkog obraćanja javnih ličnosti građani u mirnoj i dostojanstvenoj štenji otići do zgrade prorežimske televizije Pink.

  • Regija

  • 01. Jul. 2023  

  • 0

U Beogradu su održani deveti protesti “Srbija protiv nasilja” kojim građani nezadovoljni situacijom u ovoj državi traže hitno zaustavljanje promocije nasilja.

Organizatori, srbijanska proevropska opozicija, najavila je da će građani nakon kratkog obraćanja javnih ličnosti građani u mirnoj i dostojanstvenoj štenji otići do zgrade prorežimske televizije Pink.

Zgradu televizije Pink prekrile su slike Andree Bojanić, koju je automobilom usmrtio Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, kao i slike lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ sa Kosova Olivera Ivanovića, koji je ubijen samo nekoliko mjeseci nakon emitovanja spota o njemu na ovoj televiziji.

Naime, preko zastave Srbije kojom je prekrivena zgrada TV Pink, projektovan se lik Olivera Ivanovića, uz pitanje ko ga je ubio, prenosi Nova.rs.

Okupljeni su uzvikivali: “Ubice, ubice”, “Robija, robija”, “Nećemo zadrugu”…

Okupljeni građani gađali su zgradu TV Pink toalet papirom.

Kako javlja reporter Nova.rs, ispred zgrade TV Pink je veliki broj pripadnika privatnog osiguranja.

Na terasi se nakratko pojavio i gazda TV Pink Željko Mitrović. Sa Pinkovog razglasa je puštena glasna muzika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...