BJELICA STAO UZ DODIKA: „Odluke nelegitimnog visokog predstavnika ne treba provoditi u Republici Srpskoj jer one predstavljaju uvod u urušavanje…“

-BiH je u kolonijalnom statusu i srpski narod ne može više da izdrži pritiske, otimanja nadležnosti i nametanje odluka, kazao je on.

  • Politika

  • 04. Jul. 2023  

  • 4

-Odluke nelegitimnog visokog predstavnika ne treba provoditi u Republici Srpskoj jer one predstavljaju uvod u urušavanje RS-a, rekao je načelnik općine Sokolac Milovan Bjelica za RTRS.

-Nelegalni visoki predstavnik uzeo je sebi za pravo da donosi odluke koje su neprovodive na području Republike Srpske, rekao je Bjelica, dodavši da posljednje nametnute odluke Christiana Schmidta predstavljaju uvod u otimanje imovine RS-a.

Bjelica ja rekao da u potpunosti podržava odluke Narodne skupštine Republike Srpske, te da se one moraju poštovati i provoditi i da u tome treba biti istrajan. 

-BiH je u kolonijalnom statusu i srpski narod ne može više da izdrži pritiske, otimanja nadležnosti i nametanje odluka, kazao je on.

Bjelica je pozvao predstavnike tri naroda u BiH da se dogovore i dođu do rješenja problema, bez stranog intervencionizma.

On je kazao da Republika Srpska u potpunosti poštuje slovo Dejtonskog sporazuma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...