BURNO U SRBIJI: „Rušiti Vučića je ogroman posao, moramo da se potrudimo da nam se više nikad ne dogodi…“

Govoreći o protestima „Srbija protiv nasilja“ Jovanović je rekao da će ih biti još.

  • Regija

  • 06. Jul. 2023  

  • 1

-Nisam iznenađen rezultatima glasanja o nepovjerenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, rekao je u Dnevniku TV Nova S poslanik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta, napominjujući da bi bilo više glasova za njegovu smjenu da je predsjednik skupštine Vladimir Orlić najavio glasanje.

„Martinović vrijeđa narod, dok Orlić krši Poslovnik. Prekinućemo sjednicu opet ako treba, ako se ovako nešto ponovi. Glasanje je ionako čista formalnost, mi znamo da oni imaju većinu“, kazao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Aleksandar Martinović jučer je pokušao da isprovocira i napravi incident, ali mu opozicija to nije dozvolila.

Govoreći o protestima „Srbija protiv nasilja“ Jovanović je rekao da će ih biti još.

„Rušiti Vučića je ogroman posao, treba da se upregne cijeli narod. Ovo što se dešava na ulici kumulativno će se pokazati na izborima. Moramo da se potrudimo da nam se više nikad ne dogodi Vučić“, rekao je Jovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...