ALEKSANDAR JOVANOVIĆ ĆUTA UNIŠTIO ŠEŠELJA I MARIĆA: "Na šta si mislio, Vojvodo, kad si u knjizi kuma Vučića nazvao 'Sanaderovom mačkicom'?!" (VIDEO)

Približavanje i novouspostavljena koalicija ovih nekada duboko posvađanih bivših prvaka SRS-a bili su jedna od glavnih tema jutrošnje dinamične i napete debate između Vojislava Šešelja i Aleksandra Jovanovića Ćute iz Ekološkog ustanka.

  • Regija

  • 20. Nov. 2023  20. Nov. 2023

  • 0

Nekadašnji bliski saradnici u ultranacionalističkoj Srpskoj radikalnoj stranci (SRS), razmijenili su teške riječi nakon što su sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi prethodni na tom mjestu Tomislav Nikolić napustili stranku svog političkog mentora, osuđenog ratnog zločinca, Vojislava Šešelja .

U međuvremenu su ublažili retoriku i najavili koaliciju na beogradskim i lokalnim izborima 17. prosinca, dok će na parlamentarnim nastupiti samostalno.

Približavanje i novouspostavljena koalicija ovih nekada duboko posvađanih bivših prvaka SRS-a bile su jedna od glavnih tema jutrošnje dinamične i napete rasprave između Vojislava Šešelja i Aleksandra Jovanovića Ćute iz Ekološkog ustanka.

Šešelj se nije nimalo dobro snašao ispred vrlo agresivnog i fotografijama "naoružanog" Jovanovića koji ga je podsjetio da je Vučić stranku osnovao uz suradnju s bivšim njemačkim kancelarom Gerhardom Schröderom koji se zalagao za bombardiranje Srbije 1999. godine

Lider radikala nije dao adekvatan odgovor ni na pitanje zašto je Aleksandar Vučić "Sanaderova mačka" kao što je napisao u jednoj od svojih knjiga, ali i zbog čega brani iskopavanje litijama u dolini Jadra i raseljavanje tamošnjeg stanovništva.

Žučnu debatu prvog čovjeka Ekološkog pokreta i lidera SRS-a i ratnog zločinca Vojislava Šešelja pogledajte u video prilogu: 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...