MUNIRA SUBAŠIĆ U ISTANBULU: "Još uvijek u BiH nama majkama traje rat. Nema ubijanja, ali ima ponižavanja"

Subašić je uputila poruku Turskoj i turskom narodu, poručivši kako je Turska danas jaka zemlja i kako od nje očekuju podršku.

  • Društvo

  • 06. Jul. 2023  06. Jul. 2023

  • 1

Članice Pokreta "Majke enklava Srebrenica i Žepa", na čelu sa predsjednicom Munirom Subašić, boravile su danas u Istanbulu gdje su prisustvovale programu obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici.

U Istanbulskoj općini Bagcilar postavljena je umjetnička instalacija "Majčina marama", a članice Udruženja sa nakon programa imale priliku posjetiti neke od znamenitosti grada Istanbula, među kojima i džamiju Aju Sofiju.

Subašić je zahvalila načelniku općine Bagcila Abdullahu Ozdemiru na pozivu i gostoprimstvu, kao i za svu podršku koju im pruža. Podvukla je kako se muslimani moraju međusobno podržavati gdje god se nalazili, u BiH, Turskoj, Siriji ili bilo gdje drugo.

Subašić je uputila poruku Turskoj i turskom narodu, poručivši kako je Turska danas jaka zemlja i kako od nje očekuju podršku.

“90-ih godina kad smo proživljavali genocid, Turska nije bila toliko jaka da nam je mogla pomoći. Danas je jaka, danas treba da nam pomogne. Još uvijek u BiH nama majkama traje rat. Nema ubijanja, ali ima ponižavanja. Veličaju se zločinci, negira se genocid, vrijeđaju se majke i neko treba da stane iza nas”, poručila je Subašić u razgovoru za Anadoliju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...