BARCELONA IMA NOVOG KAPITENA: Xavi iznenadio odlukom

Roberto, koji može da pokriva i bekovske pozicije, dijete je Barcelone i u klubu je od 2009. godine, a za prvi tim je debitovao u sezoni 2010/11.

  • Sport

  • 11. Jul. 2023  

  • 0

Sergi Roberto novi je kapiten fudbalera Barcelone, saopštio je klub na društvenim mrežama.

Uprkos činjenici da je u prošlom šampionatu odigrao samo 23 od 38 utakmica, trener Barselone Xavi Hernandez je odlučio da traku dodijeli 31-godišnjem vezisti.

Roberto, koji može da pokriva i bekovske pozicije, dijete je Barcelone i u klubu je od 2009. godine, a za prvi tim je debitovao u sezoni 2010/11.

Barcelona je u ponedjeljak počela pripreme za novu sezonu u koju ulazi sa potpuno renoviranim timom. Klub su već napustili dugogodišnji članovi Sergio Busquets i Jordi Alba, a ekipu su za sad pojačali Ilkay Gundogan, Inigo Martinez i Mikayil Faye.

Klub će veći dio priprema obaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će odigrati četiri pripremne utakmice, redom protiv Juventusa, Arsenala, Reala i Milana. Šampioni Španije će odbranu titule u La Ligi početi 13. augusta na gostovanju Getafeu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...