KOMŠIĆ OTKRIO ŠTA JE REKAO IZETBEGOVIĆU: „Ili si nešto obećao, pa slagao…“

Kazao je kako je posljednji put vidio Izetbegovića na inauguraciji Erdoganu.

  • Politika

  • 14. Jul. 2023  14. Jul. 2023

  • 11

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić gostujući na N1 TV otkrio je kako ga je jednom prilikom lider SDA Bakir Izetbegović pitao zašto ga mrze Amerikanci. Komšić mu je kazao da je moguć razlog što je prekršio obećanje, na što mu je Izetbegović odgovorio da nije, ali i da razlog može biti oko njega, u ljudima u stranci.

SDP vas optužuje da šutite na SDA afere. Optužuju vas da niste progovorili ni o davanju većine, a samim tim i vlasti HDZ-u BiH u SBK-a, zarad nekoliko SDA-ovih ministarskih fotelja?

-Koje afere? Nismo bitan faktor u SBK. Šta hoće? Tamo smo bili toliko “važni” da im nismo trebali.

Jeste li u kontaktu sa Izetbegovićem? Viđate li se?

-Slabo, posljednji put sam ga vidi na inauguraciji Erdoganu.

Da li je vrijeme Izetbegoviću da ode sa čela SDA? Jeste li ikad pričali s njim na tu temu?

-Prije nekoliko mjeseci pitao me je zašto ga mrze Amerikaci. Ja sam mu kazao: “Ili si im nešto obećao pa slagao”, on kaže da nije, “ili da tražiš razloge okolo sebe”. Ne znam zašto on to propituje, nisam kućni prijatelj s njim. To što se događa u SDA je njegov (Izetbegovićev) problem, ja imam svojih problema u Predsjedništvu i stranci.

Da li vam je žao što niste odgovorili na poziv “Trojke”?

-Nije mi žao. To nikada nije bio takav poziv, bio je neki mail. Poslali su nam neke stvari i napisali da ako imamo primjedbe da se izjasnimo. Na šta da se izjasnimo, šta znači taj papir? O čemu da se izjašnjavamo? Oni su to poslije protumačili kao poziv, ali da je neko rekao hoćete li da razgovaramo – nije. Ne vjerujem u projekat “Trojke”, to sam rekao i Nikšiću. Previše su popustljivi, kazao je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...