JELENA TRIVIĆ PORUČILA IZ BANJALUKE: "Dodik vodi pijačarsku politiku, ne glasamo za prijedloge SNSD-a"

Ističe da Narodni front neće biti dio igara režima i dijela stranaca, a to su pokazali u Narodnoj skupštini na posljednje tri posebne sjednice svojim neglasanjem sa onim što predloži SNSD i vlast.

  • Politika

  • 15. Jul. 2023  

  • 1

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić poručila je na današnjoj kofereciji za medije u Banjoj Luci da da je trenutna politička kriza igra i zamajavanje naroda, odnosno igra u koju je režim gurnuo entitet Republika Srpska i napravio ga regionalnim problemom.

Ističe da Narodni front neće biti dio igara režima i dijela stranaca, a to su pokazali u Narodnoj skupštini na posljednje tri posebne sjednice svojim neglasanjem sa onim što predloži SNSD i vlast.

"Rekla sam da Dodik vodi tu jednu pijačarsku politiku, da se ne uvrijede časni ljudi koji rade na tržnicama ali država i vođenje države nije pijaca, ali kao u svakoj trgovini imaju dvije strane. Na tezgi je trenutno Republika Srpska, jedna strana je Dodik koji trguje za sebe, a na štetu Republike Srpske i njenog naroda, druga strana je dio međunarodne zajednice koji su Dodiku progledali kroz prste na očiglednu krađu izbora", rekla je, između ostalog, Trivić.

Dodala je da iz krize režimska klika svaki put izlazi bogatija, a narod sve siromašniji odlazi.

Mišljenja je da je pitanje Ustavnog suda ovdje je samo iskorišteno kao povod za eskalaciju krize.

"Ovo pitanje otvoreno je već godinama bez namjere da se ono riješi. Čak i ako se Dodik sad povuče, za dva ili tri mjeseca, najkasnije do kraja godine, imat ćemo novu krizu i stajat ćemo u mjestu. Nikakva evropska perspektiva to neće promijeniti", rekla je Trivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...