SPREMA SE NAJGORI SCENARIJ: Potpuna financijska izolacija Republika Srpske, Dodik u najtežoj političkoj situaciji otkako djeluje na javnoj sceni...

Osim financijskih udara, Zapad priprema i čitav set izuzetno oštrih mjera protiv najviših zvaničnika RS, njima bliskih tajkunskih elita i firmi, koje bi trebale uskoro da uslijede, javlja Vasković.

  • Politika

  • 18. Jul. 2023  18. Jul. 2023

  • 1

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Svjetska banka obavijestili su Vladu RS-a da obustavljaju sve finansijske projekte u tom bh. entitetu, javlja novinar Slobodan Vasković.

Pisma iz dvije moćne finansijke institucije stigla su prije nekoliko dana u Vladu RS-a.

Ovaj postupak ukazuje da finansijska izolacija RS postaje sve oštrija i da će entitet ostati bez ikakvih stranih sredstava finansiranja, što vodi ka potpunom kolapsu.

Iako zvaničnici RS-a tvrde da je entitet finansijski stabilan, to je notorna neistina, jer se dobavljačima ne plaća ništa već mjesecima, uskraćuju se isplate i po drugim osnovama, a jedva se skuplja novac za penzije i plate.

Razlog tome je suluda radikalna politika Milorada Dodika i otuđene klijentelističke mreže kojom je okružen i pokušaj da izazovu sukobe u Regionu kako bi spasili kožu svog vođe.

Nažalost, u sukobu Dodika sa Zapadom koji postaje sve žešći i u kojem Dodik ima sve manje alata za borbu, najviše će stradati narod.

Dodik, kojeg nikada ne treba potcijeniti, nalazi se u najtežoj političkoj situaciji otkako djeluje na javnoj sceni, a on je njen glavni uzročnik.

Osim finansijskih udara, Zapad priprema i čitav set izuzetno oštrih mjera protiv najviših zvaničnika RS, njima bliskih tajkunskih elita i firmi, koje bi trebale uskoro da uslijede, javlja Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...