DODIK VAN SEBE ZBOG PORUKA IZ SRBIJE: "Očigledna mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko je dokaz najgoreg šovinizma i u funkciji rušenja..."

-Gruhonjić tako baca ljagu na cijeli nevladin sektor kome je funkcija borba za univerzalna demokratska prava, a ne lobiranje jednog protiv naroda i njegove države, kazao je on.

  • Mini market

  • 18. Jul. 2023  

  • 4

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je da "očigledna mržnja novinara Dinka Gruhonjića prema Srbima i svemu što je srpsko izrečena u programu Televizije N1 ne samo da je dokaz najgoreg šovinizma, već je i u funkciji rušenja demokratskih i građanskih vrijednosti, kao i kompromitovanja nevladinog sektora". - Da ni glupost, ni mržnja, kao poremećaji mentalne ravnoteže i drastičan defekt osjećajnosti, nema granica, uvjerili smo se ovih dana gledajući program beogradske Televizije N1, u vrijeme protesta opozicije u Srbiji, prilikom gostovanja novinara Dinka Gruhonjića, rekao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše Gruhonjićev istup da je Republika Srpska, kako je rekao, "genocidna tvorevina" i da "ljudi iz RS-a traže rezervni položaj u Beogradu i Novom Sadu, jer znaju da je RS neodrživa pošto je nastala na monstruozan način", Dodik je odgovorio:

-Očigledno da je taj novinar, pritisnut mrzilačkom strašću, a uz malu pomoć voditeljke ove medijske kuće, iznoseći takve tvrdnje pokazao svoje niske strasti i mržnju kakva se može čuti samo iz zagušljive sarajevske političke kuhinje u kojoj se veoma često priprema otrovna hrana mržnje prema Republici Srpskoj i Srbiji.

Gruhonjić, koji se predstavlja kao navodni borac za demokratiju i ljudska prava, a zapravo je protiv Srba, Srpske i Srbije, vodi verbalni rat kao najgori jurišnici iz Sarajeva 90-ih godina prošlog vijeka, a po scenariju organizatora prostora u Srbiji.

Gruhonjić tako baca ljagu na cijeli nevladin sektor kome je funkcija borba za univerzalna demokratska prava, a ne lobiranje jednog protiv naroda i njegove države, kazao je on.

- Nadam se da će se svi iskreni i istinski borci za demokratiju i ljudska prava, svi posvećeni pripadnici nevladinog sektora ograditi od Gruhonjića, koji sve njih sramoti, a najviše sebe moralnom niskosti nesrećnog tračera, odnosno specijalca za fabrikovanje kleveta i uvreda sa mržnjom i zlobom koju je preko pomenute televizije prije neki dan pokazao prema Republici Srpskoj, Srbiji i srpskom narodu, rekao je Dodik.

-Sasvim je jasno da u Gruhonjićevom slučaju ogovaranja Republike Srpske i njenog naroda stoji prikrivena, a u pomenutom slučaju, i otvorena mržnja jednog običnog klevetnika, zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...