NAKON HAOSA U CENTRU BANJE LUKE: Policija otkrila detalje brutalne tuče navijača "Crvene zvezde" i "Borca"...

Banjalučka policija oglasila se o tuči navijača navijača Borca i Crvene zvezde.

  • Hronika

  • 19. Jul. 2023  19. Jul. 2023

  • 0

Objasnili su da je do obračuna došlo tokom skupa Zvezdin karavan", ali naglasili da je spriječen veći sukob.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 18.07.2023. godine oko 18,50 časova, u toku vršenja obezbjeđenja javnog skupa pod nazivom 'Zvezdin karavan', koji se održavao na Trgu Krajine, su uočili da se navijačke grupe FK 'Crvena Zvezda' i FK 'Borac' kreću jedna prema drugoj u namjeri fizičkog obračuna", saopšteno je iz policije.

Ističe se da je u grupama bilo po oko 50 navijača, a neki od njih su imali drvene palice.

"U cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira u većem obimu policijski službenici su pravovremeno reagovali i  pozicionirali se između navijačkih grupa, čije pristalice su nasrtale jedni na druge. Tom prilikom dva policijska službenika su zadobila tjelesne povrede (prelom prsta i oteknuće oka – nastalo pri prskanju peper spreja tzv. 'Suzavac'). Lišeni su slobode S.A. iz Banjaluke zbog počinjenog krivičnog djela 'Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje' i S.V. iz Prijedora zbog počinjenih prekršaja iz člana 12. i 24. Zakona o javnom redu i miru", kažu u Policijskoj upravi Banjaluka.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.

Policijski službenici pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, rade na prikupljanju činjenica i identifikovanju ostalih učesnika u navedenom događaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...