NATAŠA KANDIĆ RAZBJESNILA PODANIKE REŽIMA U REPUBLICI SRPSKOJ I SRBIJI: Gnusne uvrede i psovke zbog „sulude ideje Milorada Dodika“…

Uslijedile su salve gnusnih uvreda i psovki na njezin račun, a neke od njih Kandić bi trebala prijaviti i policiji.

  • Regija

  • 22. Jul. 2023  

  • 4

Ne stišavaju se reakcije nakon odluke Aleksandra Vučića, Milorada Dodika i patrijarha SPC-a porfirija da se ove godine Dan sjećanja na žrtve Oluje održi u Prijedoru.

Podsjetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je sa patrijarhom Porfirijem i predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom odlučio da Dan sjećanja na sve žrtve Oluje ove godine bude održan u Prijedoru.

-Sa patrijarhom Porfirijem i Miloradom Dodikom sam razgovarao o svim ključnim nacionalnim pitanjima za srpski narod. Dogovoreni su važni zajednički sastanci u bliskoj budućnosti na teritoriji Republike Srpske, a patrijarh Porfirije i ja prihvatili smo prijedlog predsjednika Dodika da obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Оluja“, bude održano u Prijedoru 4. augusta“, poručio je Vučić.

Uslijedile su oštre reakcije iz bh. entiteta Republika Srpaka, ali i iz susjedne Srbije, nakon što se na društvenim mrežama oglasila Nataša Kandić, bivša članica i osnivačica Fonda za humanitarno pravo.

-Srbija treba da odbaci suludu ideju Milorada Dodika da se obilježavanje Dana sjećanja na žrtve hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" održi u Prijedoru - to bi bilo neljudski i prema žrtvama "Oluje" (1.800) i prema žrtvama srpskih snaga u opštini Prijedor (3.170), poručila je Kandić.

Nakon njezine objave na Twitteru, uslijedile su salve gnusnih uvreda i psovki na njezin račun, a neke od njih Kandić bi trebala prijaviti i policiji.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...