„POŠTO SI UNIŠTIO EKONOMIJU DO TEMELJA, SADA BI DRŽAVNU IMOVINU, DA JAMČIŠ…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika…

Uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama. „Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih.

  • Mini market

  • 22. Jul. 2023  22. Jul. 2023

  • 1

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Nakon što je iz OHR-a procurila informacija o mogućem rješenju problema državne imovine, reagirao je Milorad Dodik. Uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama, a „Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih.

Podsjetimo, nakon što je iz OHR-a procurila informacija o mogućem rješenju problema državne imovine, oglasio se Milorad Dodik.

-Pitanje imovine je riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i ona pripada Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Stoga su potpuno neprihvatljivi prijedlozi nekakve komisije za imovinu koju je formirao OHR, koji navodno predviđaju da samo formalno pripada BiH, a da će niži nivoi vlasti biti korisnici te imovine.

Pokušavaju izvesti još jednu prevaru. Niži nivoi vlasti su i opštine, pa će reći da će one biti korisnici imovine i tako zaobići Republiku Srpsku. Naš stav je nepromijenjen i o imovini mogu da razgovaraju samo njeni vlasnici, a to su Republika Srpska i Federacija BiH.

Ako u Federaciji ne žele da razgovaraju, nemamo problem ni s tim. Mi ćemo donositi zakone i propise u našim institucijama i koristiti imovinu na najbolji mogući način u korist Republike. Sve što se pokušava nametnuti kao velika politička tema od strane stranaca i političkog Sarajeva u pravilu je usmjereno protiv Republike Srpske. Tako je danas i s imovinom i tako će biti sa svakim drugim pitanjem u budućnosti, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...