„LJUDI, JESTE LI VI NORMALNI….“: Nervozni Dodik galamio i mlatarao rukama kada je počeo govoriti o ekonomskoj propasti Republike Srpske (VIDEO)

On je naveo da izjave da je Republika Srpska izolovana, nemaju uporište i da to nije tačno.

  • Vijesti

  • 27. Jul. 2023  

  • 22

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je za RTRS da je njegova obaveza da gradi najbolje odnose sa Srbijom i njenim rukovodstvom.

-Moje je da priznam legitimitet vlasti u Srbiji i mogu da posvjedočim da je ovo period najintenzivnije izgradnje. Mogu da posvjedočim i ne krijem da je Vučić podigao Srbiju i politički i ekonoski, infrastrukturno pogotoov. Pomaže Republiku Srpsku, ali i Srpska isto pomaže Srbiji u kapacitetu koji ima. Mi smo deset puta manji u potencijalu od Srbije, ali mi jesmo i možemo da budemo dobar partner, kazao je Dodik.

Dodik je kazao da će na inicijativu Republike Srpske 4. augusta u Banjoj Luci biti održana sjednica vlada RS i Srbije i da će isti dan u Prijedoru biti obilježen Dan sjećanja na stradale i prognane u akciji "Oluja".

- Vučić 3. augusta dolazi sa delegacijom, imaćemo sastanke na kojima ćemo razgovarati o najvažnijim pitanjima u okviru sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama, kazao je on.

Dodik je dodao da će biti razgovarano i o Christianu Schmidtu, odnosno, kako je rekao, o „izjednačavanju ocjene o Schmidtu koji nije visoki predstavnik“.

- BiH mora da funkcioniše kao zajednica dva entiteta i tri konstitutivna naroda koja moraju biti jednako predstavljeni, a Republika Srpska je u najboljem statusno-političkom trenutku, kazao je on.

On je naveo da izjave da je Republika Srpska izolovana, nemaju uporište i da to nije tačno.

- Dokazao sam da nije. To dokazuje i nedavna posjeta mađarskog premijera Viktora Orbana i sastanci s njim. To dokazuju i moji jučerašnji sastanci sa Milanovićem i predsjednikom Srbije - rekao je Dodik.

-RS nikada nije imala bolje ekonomske pokazatelje. Inflacija djeluje, ali se borimo. Slušali smo priče kako će Republika Srpska propasti u martu, junu... sada neki kažu sigurno u martu sljedeće godine. Nećemo propasti ni u martu, Republika Srpska ne propada, kazao je Dodik.

Posebno je zanimljivo kako je tokom mirnog razgovora koji je trajao nešto više od 30 minuta Milorad Dodik počeo galamiti i nervozno mlatarati rukama kada je govorio o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...