BH. KOMPANIJA U PROBLEMIMA: Otkazi za 50 radnica nakon godišnjih odmora

Iz Uprave “Alma Ras” radnicama je saopšteno da iskoriste godišnje odmore, nakon čega će dobiti otpremnine

  • Ekonomija

  • 30. Jul. 2023  

  • 0

U Bosanskom Petrovcu jučer je došlo do gubitka posla za oko 50 radnica.

Naime, iz Uprave “Alma Ras” radnicama je saopšteno da iskoriste godišnje odmore, nakon čega će dobiti otpremninu i time će njihov radni odnos s navedenim preduzećem prestati, piše piše Crna hronika.

Načelnik Bosanskog Petrovca Mahmut Jukić neslužbeno je potvrdio da je vijest tačna i da nastoji stupiti u kontakt sa direktorom firme.
Pogon “Alma Ras” otvoren je 2016. godine u prostorijama nekadašnjeg Noviteta.

Ova odluka Uprave dovela je do neizvjesnosti za 50 radnika koji su ostali bez posla. Gubitak posla uvijek predstavlja tešku situaciju za radnike i njihove porodice.

Otpuštanje radnika često je posljedica ekonomskih, organizacijskih ili drugih poslovnih odluka koje mogu uticati na stabilnost radnih mjesta.

Detaljne informacije o dešavanjima u bosanskopetrovačkom pogonu preduzeća “Alma Ras” bit će poznati nakon kontakta s Upravom i uposlenicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...