BEBA SA FOTOGRAFIJE: "Ovo je šamar, poniženje za moju majku i našu porodicu"

Bosanski Srbin, predsjednik entiteta RS Milorad Dodik, javno je lagao, manipulisao, dezavuisao i to radi dvije decenije. Lagao je i prije dva dana.

  • Vijesti

  • 06. Avg. 2023  

  • 3

Skandal. Poniženje, sramota. „Laž je srpski državni interes", "Laž je u samom biću Srbina" i "Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž" – napisao je otac srpske nacije Dobrica Ćosić.

Bosanski Srbin, predsjednik entiteta RS Milorad Dodik, javno je lagao, manipulisao, dezavuisao i to radi dvije decenije. Lagao je i prije dva dana. Srpski agresori koje Dodik slavi su ženu, sa tromjesečnom bebom u naručju i njena dva sina sa fotografije prikazane tokom obilježavanja godišnjice akcije ‘Oluja’ u Prijedoru, protjerali iz Žepe 1995.godine.

Dodik je lagao da je ta žena, imenom Sabina Mujkić, sprska žrtva iz bosanske Krajine. I javno je to objavio prije dva dana govoreći o stradanjima Srba. I dok govori o stradanju Srba, koristi fotografije stradalih Bošnjaka. Beba sa fotografije je danas odrasla i udata žena.

alt

"Ja sam ta beba od tri mjeseca koja je u majčinom naručju. Dječak koji sjedi pored moje majke je moj brat. Drugi brat je bio ispred nas u konvojima i on je prije pada Žepe stradao, ostao je 100 postotni invalid. Šta reći, nemam komentara iskreno. Malo sam zbunjena. Emocije prevladavaju. Poraženo u jednu ruku, iskreno. Jer ovo je jedan veliki udarac. Da je generalno BiH objavila tu fotografiju, da se kaže nešto za tu ženu, gospođu, jer ona je prije svega gospođa, kako je prešla iz Žepe u Sarajevo, vjerovatno bih imala riječi pohvale. Razočarana sam. Ovo je šamar za mene. Moji su roditelji preživjeli taj rat 92-95, a sada sam doživjela taj šamar i razočarenje od strane, ne mogu kriviti državu jer vjerovatno nisu poznavali i nisu znali, ali mogu kriviti drugu stranu jer niko nema pravo da zloupotrijebi tu fotografiju i da nas stavi na portal pogotovo kada taj gospodin (Dodik) razgovara i priča o nekim genocidima ili ne znam već čemu", kazala je za Hayat Nermina Mujkić-Gušo, beba sa fotografije Sabine Mujkić protjerane iz Žepe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...