"USAVRŠAVANJE RATNIH PRIPREMA": Kim Jong-un naredio povećanje proizvodnje oružja u Sjevernoj Koreji

Lokalni mediji su objavili da je Kim završio trodnevni obilazak fabrika oružja

  • Svijet

  • 06. Avg. 2023  

  • 0

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un posjetio je fabrike oružja i dao upute o povećanju proizvodnih kapaciteta tvornica s ciljem jačanja odbrambenih sposobnosti zemlje.

Lokalni mediji su objavili da je Kim završio trodnevni obilazak fabrika oružja, prenosi Anadolija.

Kim je obišao fabrike koje proizvode različite sisteme za nuklearne balističke rakete.

Naime, radi se o tvornicama koje proizvode granate za raketne bacače i lanser transporter erektore, vrstu vozila koje može ispaljivati balističke projektile.

"Ova fabrika ima važne odgovornosti i dužnosti u usavršavanju ratne pripreme Sjeverne Koreje", rekao je prilikom posjete jednoj od njih.

Analitičar južnokorejskog instituta "Sejong" Cheong Seong Chang izjavio je da je Kim ovom posjetom imao za cilj i podsticanje modernizacije domaćeg naoružanja i inspekciju oružja koje se može izvoziti u Rusiju.

Kimova posjeta došla je u vrijeme kada su Sjedinjene Američke Države i Južna Koreja pripremale novu vježbu u regiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...