SENZACIONALNA NAJAVA IZ ITALIJE: UEFA je nemoćna, Saudijska Arabija planira osnivanje...

Od sljedeće sezone Liga prvaka brojat će 36 klubova, a Saudijci pokušavaju nagovoriti UEFA-u da neki njihov klub dobije pozivnicu.

  • Sport

  • 18. Avg. 2023  18. Avg. 2023

  • 0

Talijanski Tuttomercato piše da Saudijci imaju ideju formiranja svjetske nogometne lige po uzoru na košarkaški NBA.

Saudijci razmišljaju o formiranju različitih konferencija širom svijeta kao u NBA ligi, a tu bi najbolji klubovi igrali play-off. Novca za to imaju, a i UEFA bi se mogla naći u problemima zbog toga.

Formirale bi se tri ili četiri konferencije od 16 do 18 klubova, a najbolji bi se na kraju sučelili u play-offu. Ova vijest stigla je nakon što se posljednjih dana počelo pisati da bi neki klub iz Saudijske Arabije mogao dobiti pozivnicu za igranje u Ligi prvaka. Od sljedeće sezone Liga prvaka brojat će 36 klubova, a Saudijci pokušavaju nagovoriti UEFA-u da neki njihov klub dobije pozivnicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...