DAVOR GJENERO UPOZORAVA: "Prijetnje koje predsjednik vladajućeg pokreta u Srbiji upućuje susjednim državama su opasne"

(...) a uplitanja u unutrašnju politiku koju čine njegovi trabanti kao što je kod vas Mandić, jednostavno su neutemeljena."

  • Regija

  • 20. Avg. 2023  20. Avg. 2023

  • 1

Izjava Vučevića dokaz je da zvaničnici Srbije ne poznaju temeljna načela na kojima počiva Evropski mirovni pokret - ocijenio je politički analitičar Davor Gjenero za Gradsku RTV.

Dodaje da Crna Gora i Sjeverna Makedonija nisu uradile ništa pogrešno kada su priznale nezavisnost Kosova koja je, kako objašnjava, "pravno neupitna".

"Prijetnje koje predsjednik vladajućeg pokreta u Srbiji upućuje susjednim državama su krajnje opasne, a uplitanja u unutrašnju politiku koju čine njegovi trabanti kao što je kod vas Mandić, jednostavno su neutemeljena. Neprihvatljivo je upoređivati položaj albanske zajednice u Makedoniji sa bilo kojom manjinskom zajednicom u Crnoj Gori", kazao je Gjenero.

Ne očekuje da će crnogorski zvaničnici reagovati na prijetnje srpskog ministra odbrane. Smatra da bi bilo poželjno da se na ovu temu oglase i partije manje brojnih naroda.

"Od gospodina Abazovića, koji je oruđe u rukama Beograda, nemoguće je očekivati bilo kakvu reakciju, kao ni od gospodina Milatovića koji evidentno igra rolu zaštite interesa Beograda u Crnoj Gori", zaključuje Gjenero. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...