NAKON 13 GODINA: Vijeće ministara BiH traži da se obnove razgovori o granici između Srbije i BiH

Posljednja sjednica Međudržavnog diplomatskog povjerenstva za državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije održana je 10. 5. 2010. godine.

  • Politika

  • 23. Avg. 2023  24. Avg. 2023

  • 1

Vijeće ministara BiH je zadužilo Državno povjerenstvo za granicu Bosne i Hercegovine da u saradnji s Ministarstvom vanjskih poslova BiH obnovi kontakt s partnerima iz Republike Srbije i nastavi saradnju na izradi upotpunjenog prijedloga ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Ministarstvo civilnih poslova u tom pravcu stvorit će tehničke preduvjete za rad Državnog povjerenstva za granicu BiH.

Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojilo Izvještaj Ministarstva civilnih poslova o dosadašnjim aktivnostima u vezi s razgraničenjem između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, koje će biti dostavljeno Predsjedništvu BiH.

Posljednja sjednica Međudržavnog diplomatskog povjerenstva za državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije održana je 10. 5. 2010. godine.

Podsjećamo da je polovicom maja 2019. godine potpisan Protokol o utvrđivanju tromeđne granične tačke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije, koji je stupio na snagu 2020. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...