PETARDA BORCA U BANJALUCI: Meč obilježila katastrofalna sudijska odluka

Prvi su zaprijetili domaći. Terzić je pokušao udarcem sa distance, ali lopta ide malo pored gola. Potom je Mihajlović pokušao, ali nije bio precizan.

  • Sport

  • 25. Avg. 2023  

  • 0

Borac je na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekao Slogu iz Doboja, a meč je završen pobjedom domaće ekipe od 5:0.

Prvi su zaprijetili domaći. Terzić je pokušao udarcem sa distance, ali lopta ide malo pored gola. Potom je Mihajlović pokušao, ali nije bio precizan.

Sloga je bila nemoćna u prvom dijelu, Borac je diktirao igru, a dobru priliku domaći su imali u 22. minuti kada Makarić šutira sa 15 metara, ali golman Trako je bio siguran.

U 36. minuti Borac dolazi u vodstvo. Nakon sporne situacije i penala Banjalučani stižu u vodstvo. Strijelac je bio Makarić koji je prvo promašio penal, ali iz odbijanca postiže gol.

Furiozno Borac otvara drugo poluvrijeme. Do povećanja vodstva stižu u 50. minuti. Terzić je centrirao iz kornera, a Čelić je bio najviši o pogađa za 2:0. Do trećeg gola Borac dolazi samo nekoliko minuta kasnije. Cortez je sjajno uposlio Fićovića, a ovaj preciznim udarcem postiže gol.

Prvi udarac u okvir gola domaćeg tima Sloga je uputila u 71. minuti kada je Tahrić okušao sa velike udaljenosti. Do kraja smo vidjeli još dva pogotka. Kvržić je probio po desnoj strani i ubacio za Vranješa koji majstorski pogađa za 4:0, a samo minut kasnije Lukić nakon jedne kontre izlazi sam pred golmana Traku i trese mrežu za visokih 5:0.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...