OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Trump zaradio 7,1 milion dolara od fotografije iz zatvora

Podsjetimo, Trump je pušten uz kauciju da čeka suđenje pod optužbama da je pokušao da poništi izborne rezultate u Džordžiji 2020. godine

  • Svijet

  • 27. Avg. 2023  

  • 3

Izborni štab Donalda Trumpa je saopštio da je prikupljeno 7,1 miliona dolara od četvrtka kada je fotografisan u zatvoru u Džordžiji.

Kako je navedeno, najveći dio novca došao je od prodaje stvari sa Trumpovom fotografijom na njima, poput majici, šolja i termosa, piše BBC.

Podsjetimo, Trump je pušten uz kauciju da čeka suđenje pod optužbama da je pokušao da poništi izborne rezultate u Džordžiji 2020. godine.

Suočava sa još tri odvojene optužbe, od čega su dvije povezane sa njegovim lažnim tvrdnjama da su prošli izbori pokradeni i zbog napada njegovih obožavalaca na Kapitol u Washington.

Bivši predsjednik, koji je u trci za još jedan mandat, demantovao je optužbe i tvrdi da su sudski slučajevi protiv njega politički motivisani jer vodi u trci za republikansku nominaciju i mogućnost da se ponovo suoči sa trenutnim predsjednikom Joe Bidenom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...