KOME JE SVANULO, A KOME SE SMRAČILO: FSBiH opet mijenjao kalendar i napravio veliku zbrku

FSBiH je jedan meč odlučio dodatno prolongirati, pa će Široki Brijeg i Borac na stadion Pecara istrčati 14 dana poslije, odnosno 27. septembra u 18.30 sati. Borac je 27. septembra trebao igrati zaostalu utakmicu drugog kola protiv Sarajeva, a novi termin zakazan je za 18. oktobar.

  • Sport

  • 07. Sep. 2023  

  • 0

Zaostale utakmice prvog i drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine neće se igrati u terminima predviđenim kalendarom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Željo i Igman su zaostali meč već odigrali 30. augusta, a na teren su 13. septembra, odmah poslije reprezentativne pauze trebali Široki Brijeg - Borac i Zrinjski - Posušje.

Međutim, FSBiH je jedan meč odlučio dodatno prolongirati, pa će Široki Brijeg i Borac na stadion Pecara istrčati 14 dana poslije, odnosno 27. septembra u 18.30 sati. Borac je 27. septembra trebao igrati zaostalu utakmicu drugog kola protiv Sarajeva, a novi termin zakazan je za 18. oktobar.

U drugom kolu zaostalu utakmicu igraju Sloga i Željezničar, tu promjena nije bilo i ostao je prvobitni termin (20. septembar, 15 sati).

Što se tiče duela Zrinjskog i Posušja, barem za sada, nije bilo nikakvih promjena. Meč je zakazan za 13. septembar (18.30 sati).

Zrinjski će zaostalu utakmicu drugog kola protiv Tuzla Cityja na Tušnju igrati 27. septembra, zaostali dvoboj trećeg kola protiv Veleža 18. oktobra, odgođeni hercegovačkog derbija iz prethodnog kola 22. novembra.

1. kolo

Zrinjski - Posušje - 13. septembar, 18.30 sati

Široki Brijeg - Borac - 27. septembar, 28.30 sati

2. kolo

Sloga - Željezničar - 20. septembar, 15 sati

Borac - Sarajevo - 18. novembar, 18.30 sati

Tuzla City - Zrinjski - 27. septembar, 15 sati

3. kolo

Zrinjski - Velež, 18. oktobar, 21 sat

6. kolo

Zrinjski - Široki Brijeg - 22. novembar, 18 sati

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...