IZNENAĐEN REAKCIJOM KABINETA PREDSJEDNIKA MILATOVIĆA: "Crna Gora neće imati dvije delegacije u New Yorku..."

U njegovom timu su, kako je precizirao, četiri osobe.

  • Regija

  • 11. Sep. 2023  11. Sep. 2023

  • 0

Crna Gora neće imati dvije delegacije u Njujorku. Svaka zemlja na svijetu biće zastupljena sa predsjednikom ili premijerom, plus ministar vanjskih poslova, tako će biti i sa Crnom Gorom. Ovo je (Jakov) Milatović znao davno i dobrom voljom je prijavljen da bude na čelu delegacije. Ne želim da ulazim u rasprave sa ljudima koji nisu shvatili šta su čija ustavna ovlašćenja. Mislim da je samo nesporazum u komunikaciji, nema dvije delegacije, ima jedna, nju predvodi predsjednik države - kazao je odlazeći premijer Dritan Abazović komentarišući predstojeću Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija u Njujorku, gdje će otputovati i on i Milatović sa svojim timovima koji broje 20 članova.

On je, na Cetinju gdje je bio povodom završetka radova na rekonstrukciji Doma zdravlja, kazao da je bio vrlo iznenađen reakcijom kabineta Milatovića koji je, prema njegovim riječima, o svakom detalju bio obaviješten.

Na konstataciju novinara da su i oni iznenađeni da na Generalnu skupština UN-a vodi i svoj premijerski kabinet odgovorio je da je i on iznenađen pitanjem.

"Moj tim je isti, imam samo jedan tim. To što nemamo ministra vanjskih poslova, ako ćemo da svedemo na troškove, samo je dobitak za Crnu Goru", kazao je Abazović i dodao da je "samo dobitak za Crnu Goru što jedan čovjek obavlja dvije funkcije".

U njegovom timu su, kako je precizirao, četiri osobe.

"Imamo ljude u Njujorku, imamo ljude u Vašingtonu, koji nemaju nikakav trošak, koji su već tamo na radnim zadacima", istakao je Abazović.

Na pitanje koliko će koštati put u Njujork nije odgovorio brojkom, već je kazao da je prošlogodišnji događaj donio Crnoj Gori 30 miliona eura, navodi Pobjeda.

"Sve što se troškova tiče će biti transparentno. U našoj delegaciji će biti četiri člana, pitajte predsjednika (Crne Gore) koliko ljudi vodi", kazao je Abazović odgovarajući na pitanje kako će opravdati trošak putovanja 20 osoba u crnogorskoj delegaciji američkom gradu.

Na pitanje koliko je prošle godine koštao put odgovorio je medijima da to pitaju Generalni sekretarijat Vlade i da će im sigurno precizirati.

"Nema skrivanja oko troškova", naveo je Abazović.

On je na pitanje je li primjereno da idu dvije delegacije kad građani jedva sastavljaju kraj s krajem i kakva se poruka šalje svijetu rekao da ne zna zašto se šalje loša poruka građanima.

"Zašto bi neko doživio da se šalje loša poruka građanima, što Crna Gora ide na najveću svjetsku pozornicu", naveo je Abazović.

On i Milatović, kako je dodao, u Njujorku imaju različite agende.

"Negdje smo zajedno, negdje nismo", naveo je Abazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...