"OMOGUĆITI DA RANE ŠTO PRIJE ZACIJELE": Erdogan poručio da Turska neće ostaviti narod Libije bez pomoći u teškim danima nakon poplava

Erdogan je kazao da je vrijeme za promjenu turskog ustava koji datira iz 1982. godine i koji je plod vojnog udara.

  • Svijet

  • 12. Sep. 2023  

  • 0

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas da njegova zemlja neće ostaviti narod Libije bez pomoći u ovom teškim danima nakon poplava, kao što ih nije ostavljala ni ranije.

“U prvoj etapi tri naša kargo aviona s pomoći su stigla u Libiju. Cilj nam je omogućiti da rane što prije zacijele“, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik poručio je to u obraćanju na Simpozijumu o novom ustavu koji je održan u Zatvorskom muzeju Ulucanlar u Ankari u organizaciji Direkcije za komunikacije pri Predsjedništvu Turkiye.

Erdogan je kazao da je vrijeme za promjenu turskog ustava koji datira iz 1982. godine i koji je plod vojnog udara.

“Ne odustajemo od našeg cilja da našoj zemlji damo novi, građanski, demokratski, liberalni i sveobuhvatni ustav“, poručio je Erdogan i dodao da je izrada novog ustava jedan od važnih segmenata vizije “Stoljeće Turske“.

“Cilj nam je ustav koji daje prioritet ljudima, odražava raznolikost i bogatstvo nacije i dodaje dinamiku društvu“, kazao je Erdogan.

On je pozvao sve političke partije, nevladine organizacije i akademsku zajednicu Turske da se uključe u raspravu i izradu novog turskog ustava kako bi na kraju imali najbolji mogući tekst.

“Razgovarat ćemo sa svim klubovima u Parlamentu. Nastavit ćemo tim putem ako to prihvate. Kao vladajuća opcija smo spremni na to“, rekao je Erdogan, prenosi Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...