MAJKA UČENICE KOJA JE BILA NA EKSKURZIJI U NEUMU OTVORILA DUŠU: "Imam nalaze, otrovana je hranom..."

Njena kćerka je bila među 120 učenika ove škole koji su bili na ekskurziji u Neumu.

  • Hronika

  • 14. Sep. 2023  

  • 2

"Moje dijete je otrovano hranom u Neumu za šta imam i ljekarski nalaz i nije riječ o virozi".

Ovo je za Hayat.ba kazala Anesa Mujčinović, majka učenice devetog razreda sarajevske Osnovne škole ‘Osman Nuri Hadžić’.

Njena kćerka je bila među 120 učenika ove škole koji su bili na ekskurziji u Neumu.

Podsjećamo da je dio učenika ove škole jučer imao stomačne probleme, a da roditelji tvrde da su se djeca otrovala hranom u hotelu kojem su boravili.

Sve je bilo u najboljem redu do jučer do ručka kada su se počeli javljati osjećaji mučnine kod djece koja su jela. Počeli su povraćati, nekoliko djece završilo je u Hitnoj pomoći u Neumu gdje su lokalni dotkori rekli da je vjerovatno u pitanju virus. Mom djetetu je bilo jako loše noćas. Ekskurziju su skratili jer su trebali obići Kravice, Počitelj, Mostar i krenuli su direktno za Sarajevo – kazala nam je Mujčinović.

Dodaje da je nekoliko roditelja noćas otišlo po djecu koja su bila u najkritičnijem zdravstvenom stanju.

"Čim je kćerka izašla iz autobusa vidjela sam da nije dobro, da joj se jako manta da nema snage da hoda. Odveli smo je u Dom zdravlja gdje nas je doktorica odmah uputila na KUM, na Infektivno odjeljenje gdje su potvrdili ono što sam sumnjala, a to je da je riječ o trovanju hranom za šta imam i nalaz ljekara. Moje dijete prima infuziju, rekli su ako još jednom povrati da se mora zadržati u bolnici. Jako je loše, nizak joj je pritisak", ispričala nam je Mujčinović.

Ne dijeli mišljenje Vijeća roditelja da je u pitanju virus.

Smatram da su malo ishitreno reagirali, nisu nas ni saslušali i sačekali nalaz. Više od 15 djece samo iz razreda moje kćerke je bilo loše, uključujući i razrednu. Ovo nije prvi slučaj da je bilo trovanja učenika u istom hotelu u Neumu – kazala nam je Mujčinović.
Direktor škole Sanjin Bezdrob za Hayat.ba je danas izjavio kako ne može potvrditi zbog čega je došlo do zdravstvenih problema kod djece.

Rekao je kako su danas stigli u Sarajevo, a što je bilo i predviđeno ranije.

– Danas smo trebali obići Hutovo blato i Kravice, ali je padala velika kiša pa smo onda samo svratili na ručak u Blagaj – kazao nam je Bezdrob.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...