KO JE SMJESTIO ANELU AHMEDHODŽIĆU: Trener Sheffielda otkrio sve –„Razgovarao je s tri osobe iz Saveza, oni su…“

Podsjetimo, NSBiH je suspendovao Ahmedhodžića te u saopćenju za javnost naveo da su članovi stručnog štaba i medicinskog tima bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa bh. reprezentativcem.

  • Sport

  • 15. Sep. 2023  

  • 1

Paul Heckingbottom, trener Sheffield Uniteda, govorio o situaciji sa Anelom Ahmedhodžićem.

Heckingbottom je na press konferenciji detaljno objasnio situaciju s Anelom Ahmedhodžićem (24) koji nije igrao za BiH protiv Lihtenštajna i Islanda.

Anel je prošle sedmice tvrdio da nije došao na okupljanje reprezentacije zbog povrede i da je o tome obavijestio ljude u Nogometnog saveza BiH, a to je potvrdio i njegov trener u Sheffieldu.

“Planina je napravljena od brda. Samo ću razjasniti jednu stvar. Anel je razgovarao s tri osobe iz Nogometnog saveza BiH koji su znali za to. Na osvnovu njegovog prethodnog iskustva kada je bio odsutan zbog povrede i nije bio dobro zbrinut, odnosno onako kako bi želio i kako bismo željeli, znao je da nije spreman za igru.

Mi smo znali da nije spreman za igru, pa je želio dobiti najbolji mogući tretman kako bi se što prije oporavio i vratio treninzima. Sada ga imamo natrag na terenu i spreman je za igru. Iako zna da nikada ne bih spriječio nikoga da igra za svoju zemlju, mislim da je postupio razumno i sam se brinuo da se što prije oporavi u ovim danima”, poručio je Heckingbottom.

Bh. stoper je jučer obavio trening sa saigračima i najvjerovatnije će u subotu igrati protiv Tottenhama u duelu petog kola engleskog Premiershipa.

Podsjetimo, NSBiH je suspendovao Ahmedhodžića te u saopćenju za javnost naveo da su članovi stručnog štaba i medicinskog tima bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa bh. reprezentativcem.

“Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi.

Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS/FS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS/FS BiH, objavili su iz Saveza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...